Tävling

Är med i en tävling, om ni trycker på bilden som kommer ni till hennes blogg :)



Hon har tävlingen fram till den 10: februari klockan 12:00 se om ni har turen och vinna barnkläder för 300 kr..



Det som inte får inträffa..

.. hände i min familj..

Anledningen till att jag inte skrivit blogg på ett tag nu är för att det har varit mycket sjukhusbesök och en kämpig period, mer vill jag inte säga, jag har berättat för mina nära och kära om vad som hänt och jag litar på dom och dom ger mig sitt fulla stöd..

STORT TACK TILL ALLA MINA VÄNNER SOM FUNNIT DÄR OCH STÄLLT UPP FÖR MIG OCH JASMINE <3

Om det är nån som missat det, så är dopet inställt på Lördag, så att ni inte står där utanför kyrkan..

Det är klart det är skillnad..

Satt och bollade lite tankar med mig själv föut och jämförde Mammalivet mot mitt tidigare liv, jag tänkte joo men det är klart de är skillnad, men ändå inte.. Jag kan fortfarande göra saker, jag kan gå ner till stan och träffa kompisa, bara att Jasmine måste ju följa med, det blir lite krångligt i vissa affärer med barnvagn..
Jag kan bjuda hem en vän att sova över, när jag lagt Jasmine för kvällen kan vi sitta uppe halva natten och käka godis, chips och snacka massa skit.. men jag måste fortfarande ta hänsyn att ja är mamma, o det är ju viss skillnad jag kan ju inte ta med mig henne på fest, krogen eller en konsert/bio..så klart ja märker skillnad.. men ja älskar mamma livet o det vill jag inte byta bort..

sitter i åby nu, hade ju hoppats på att malin skulle vart hemma men icke ju :/

Ä..

Jahapp idag ska man ut till Ä, ska sova där inatt.. Får se om jag kan träffa Malin sen en stund frågade om hon skulle vara i Ä, hon skulle ut en stund iaf.. Sen ska jag ner och hjälpa Hanna med en lista på barnsaker, hon ville veta vad jag hade skrivit och så..

Nej men ska se att jag får med mig lite saker nu.. Kläder mm..

7000 kanaler, men inget att se..

Japp vi har en jävla massa kanaler o det är fredag o inget bra på tv.. Emelie var här en sväng förut, andades in lite bakterier.. Mamma har med blivit sjuk nu, fick ett sms förut, så Jennie och ja smittade ner henne.. Men jag är bra nu idag vilket är skönt, har inte kommit igång med ätandet riktigt än..

Det är så här mitt liv ser ut, hemma en fredag kväll, med familjen, sitter o gläpper på tvn men inget att se, så man däckar av utråk vid halv tolv..

Det är nästan som när man var ute o festade en fredag..

Gick på en fest, satt bland tråkigt folk, och däckade av alkoholen..

Hehe nej det var ju roligt när man var ute med flickorna..

Nej nu ska jag se om jag har nått vettigt att göra, så man kan gå o lägga sig sen..

Magsjuk..

Jahapp, då vart man magsjuk med igår, Jag, jennie o jasmine var sjuka.. så mamma kom o hämtade Jennie, så vi fick glatt ställa in dopplanering..

Inte mysigt, men känner mig bättre idag.. Jag kräktes en gång, jennie spydde massa ggr o hon är fortfarande sjuk.. Jag mår bra i magen nu iaf :)

Godmorgon..

Idag är man uppe med tuppen :) Vet ni vart jag vaknade imorse? I Ättetorp.. Hur hamnade jag där?
Nej jag var bara hemma igår och Macke var oss Jonte och hade grabbkväll så Jonas o Jennie ringde o frågade om jag skulle med o äta på donken.. Och eftersom min kära dotter inte ville sova, så visst tänkte jag hon brukar ju somna i bilen.. Och ja vem somnade så skönt i bilen.. Sen valde ja att följa med hem till mamma och dom o sova då..

Sen när mamma skulle till jobbet idag valde jag att följa med in till stan igen.. Så nu sitter ja här hemma, ska snart börja vika tvätten som jag var så duktig att tvätta igår :) och eftersom jag äntligen skaffat en ny torkställning kunde jag hänga kläderna hemma..

Nej men nu är det dags för lite gröt till Jasmine.. Får se vad som händer idag, storstädning iaf..

Den där äckliga avensjukan..

Jag bara känner att jag måste få skriva av mig nu, för jag blir bara galen trött på alla jävla avensjuka typer alltså.. Jag har valt mitt liv och det är mitt liv, bryr dig inte om mitt liv utan låt mig leva det som jag vill.. Jag förstår inte problemet? Är det så svårt att andra runt omkring är glada eller? Bara för att du sitter bakom en data och gömmer dig och inte har något eget liv?
Jag trivs bra med mitt liv som Jasmines mamma, och att jag är inte så jävla ung.. Jag hatar att hängas ut i ett jävla fack som "UNG MAMMA" jag är fan 20 år, jag har gått ut gymnasiet, alltså tagit STUDENTEN!! Vad har saken att med det här att göra att jag inte har nått jobb?? Hade jag inte vart höggravid i sommras, hade jag fått ett jobb efter sommarjobbet.. Och JAA jag lever på bidrag, vad har det med saken att göra? Jag är väll ingen sämre mamma för det? Men dom flesta jag känner lever på bidrag, för att det inte finns några jobb.. Jag känner två som inte lever på bidrag Caroline G och Emelie.. Nästan alla andra runt omkring mig jag känner gör det..

Så snälla låt bli att läsa min blogg och lämna dina äckliga komentarer.. Jag klarar mig alldeles utmärkt utan dom..

Så nu fick jag ut lite ilska.. Har inte tid att reta upp mig på sånt här nu, jag har ett dop att planera, o massa saker som ska fixas :)

Klänning..

Marcus kom nyss hem från macken, han hade vart o hämtat mitt paket :) I paket var Jasmines dopklänning, den var finare än jag trodde :)

Aja, idag har det bara vart lungt varit hemma och plockat hade tänkt dra till stan en sväng men Jasmine har sovit nästan hela förmiddagen så har inte velat dra upp henne o klä på henne och dra iväg, utan jag har haft chansen att pyssla med egna saker.. Jag bakade muffins o det var inte äckligt kan ja ju lova :)

Nej men har inte så mkt att skriva så ska väll inte trötta ut er med ett långt tråkigt inlägg om ingenting..

Morgontrött..

Ja, jag börjar bli morgontrött, är alltid dö trött när jag går upp på morgonen.. Idag gick Marcus och Jasmine upp före mig då, o jag låg en timma o drog eller nått.. Så var klockan tio o då fick ja gå upp.. Satte mig vid datorn o kollade lite och så Marcus gav Jasmine gröt o gick in o la henne igen så hon sov sött fram tills nyss..  Jasmine gnäller på lekmattan nu med, jag lägger henne på rygg så hon kan ligga o kolla på leksakerna men hon vänder sig till magen så då ser hon inga leksaker o då blir det gnälligt...

Igår mötte jag Hanna på stan runt tolvtiden, så vi drog runt och tittade lite, sen träffade ja Emma runt 3 tiden då hanna skulle iväg o fixa ärenden, så jag o Emma åkte hem till henne och vi gjorde gips avtryck på jasmine, blir jätte fint det :)

Men men ska plocka o fixa lite o se vad som händer idag då.. Just de igår kom mitt paket från halens.. :)

Soffan + jag = snark

Somnade på soffan vid nio, där somnade jag som en stock :) det var skönt, nu väntar ja på att Jasmine ska vakna o äta lite sen ska ja sova.. är väldigt trött men känns inte som nån ide att gå o lägga mig när man ändå ska ge henne mat om en stund..

Idag var Emelie och Ricky här och vi gjorde väll inget speciellt, satt och snacka o busade med Jasmine, Emelie och jag var och handlade.. Så då fick karlarna underhålla Jasmine, sen åt vi donk :) gottigott..

Ja kan väll inte säga att det hände mkt mer idag. . Har vart ganska segt idag, inte hänt så mkt.. Jasmine har vart grinig..  Men nej nu ska jag pyssla lite, Jonas och Marcus sitter och lyssnar på Bubba och Sadulisten.. Knäppa människor..

Seg morgon..

Att kliva upp imorse var ju ingen dröm direkt, jag var jävligt seg och Jasmine ville leka, men det ville varken jag eller Marcus.. Men det slutade med att Marcus fick kliva upp.. Jag försökte ligga kvar en stund men kunde inte somna om.. Så upp och sätta på datan.. Jasmin lekte en stund sen var det dags för gröt, sen fick Marcus lägga henne så somnade hon och nu har ja en jätte glad liten skitunge som sitter o tittar på teletubbies..

Just nu sitter vi o funderar på vad vi ska göra idag.. vet inte riktigt än..

igår vart min flicka hela 4 månader :) tiden bara springer iväg..

Pappa bloggaren..

Jag har följt en pappabloggare ett tag nu :) och han har en tävling :)

Hej hej
Om ni trycker på bilden kommer ni till hans blogg :)

Nattmat..

Ja eftersom att jag var ganska trött förut men inte min dotter, vart jag på väldigt dåligt humör och orkade inte göra nån mat.. Så nu ska jag göra mat :) Eller mat vi ska äta imorgon..

Eftersom att Jasmine grinade när hon började bli trött så kände inte jag för att vara vaken, så jag gick och la mig, så Marcus fick söva Jasmine och det tog över en timma innan hon ville somna, aja jag sov ju skönt.. Sen la Marcus ner henne brevid mig när hon somnade så låg jag och drog en lång stund innan jag gick upp... Så när hon sov pysslade ja med lite här hemma..

Nu ligger dom och sover båda två Jasmine tycker pappa är jätte varm och mysig, så när hon ska ligga i sängen lär hon väll vakna till lite..

Nej men nu ska jag fortsätta med käket :)

Gomorron..

Har vaknat för en timma sen ungefär, gick upp gav Jasmine gröt och sen lagt henne igen.. Så snart somnar hon in, så kan jag få hoppa in i en dusch.. Måste åka till Babyproffsen idag med och köpa nya nappar till nappflaskan, innan dom är helt förstörda dom gammla, kokade dom häromdan men dom har gjort sitt behöver nya nu..

Vet ni hur skönt det är att sova i sin egna sänga och kunna fladdra som man vill? Jävligt skönt, har inte sovit så här bra på länge, nu har jag vänt mig vid att jasmine sover i sin egna säng och jag kan fladdra runt hur mkt jag vill..

Måste även skriva en lista ska handla idag.. Undra om yxbacken öppnar idag då? Macke o Jonas skulle väll åka inte för jag vet vart våra snowblades och pjäxor är men dom är nog i Åby nånstans, så om Macke hittar sina så hittar jag mina (så då vet du det Carro).. Har inte haft en blekaste om vart vi har gjort av dom men Jonas sa att vi hade våra i Åby, inte för jag ska åka nått i år då, men Caroline fårgade efter dom..

Nej men nu sover mitt barn nu blir det dusch..

Filmkväll..

Idag kommer Emma och Rickard och deras son hit, vi ska ha lite filmkväll och äta lite chips och umgås.. Det ska bli trevligt, Marcus och Rickard ska väll sitta och prata massa gammla minnen.. Medans Emma och jag får underhålla barnen..

Gud alltså jag är chockad (eller hur fan det stavas?) Fan inlägget ovan låter inte som mig direkt? Jag har suttit och läst igenom det flera gånger.. Men undra hur jag skulle skrivit det annars?

KANSKE
Yoo.. Idag blir chips o folk här hemma??

Ja ibland är ja bara för yr??

Dagen idag då..

Jo började med att vi vaknade och sen pysslade jag lite hemma, jasmine har sovit ganska mkt idag men det är skönt när man ska hålla på och styra och ställa här hemma och med all dopplanering.. Sen vart det promenad i vagnen, efter jag hade ätit köttfärssås och spagetti som jag för ovanlighetens skull lyckades med, brukar för det mesta bara få smaklös spagetti.. När vi promerat träffade vi Verro och så gick vi och handlade på willys, sen kom Jennie till willys, sen gick Verro hem och jag och Jennie gick hem till mig och gjorde varm smörgåstårta :) MUMS!!

Jennie och jag har hållt på att fixat med rummet så det är klart nu :) Vi ska bara sy om gardinerna så symaskinen står och väntar på att jag ska börja sy, typ 11 på kvällen men har ju ingen tid om dagarna Jasmine tar upp mycket tid så man får passa på när hon sover för natten.......

... Och sova för natten ville hon ju inte göra förut hon skrek i över en timma och jag gick och bara och vaggade på henne, vet inte om det kan vara lite tänder på G? Hon stoppar in händerna i munnen och typ gnagar och håller på, men vet inte om det kunde vara lite magknip heller, men när hon har magknip brukar hon hålla på med benen att dra upp dom och typ andas snabbare.. Det får bli en fråga att klura på nu sover hon iaf..

Stackars flickebarn..

Nu har Jasmine legat på golvet o försökt vända sig från rygg till mage i en kvart elle nått och nu lyckades hon.. Hehe blir så stolt över henne, hon har ju vänt sig tidigare men då har det varit att hon mer kastad sig när hon var hysterisk att hon inte fattat vad hon gjort..

Hon har hållt på med sina övningar i flera dagar, men efter mkt kämpande lyckas hon, hon har inte riktigt fattat att hon ska flytta armen med :P

Hel... PIP PIP PIP j*vla byrå.. PIP

Japp. jag bygger byrå.. Jag har fått ihop tre lådor med verros hjälp, men sen vart klockan för mkt så jag kunde inte banka mera.. För då kanske det kommer en arg lapp till mig i porten ;)

Nej får fortsätta med det imorgon... puss heej

Jag blir helt sjuk i huvet alltså..

Fan nu går teletubbies på tvn igen och Jasmine roar sig där, lite gnälligt emellan åt men sen blir hon helt inne igen.. Men fy fan teletubbies jävla snacka och det är ju så jävla jobbigt, o det irriterar mig så dant, deras små vidriga röster.. Dom är söta och okej att lyssna på dom första 5 ggr, men när man har sett det 30 ggr så börjar det krypa i kroppen.. Det är nästan ren tortyr man blir ju knäpp i skallen av att höra det..

Aja, dagen idag då, vart o handlade imorse ersättningen var helt slut.. Så köpte ny men köpte tvåan, och gröt så Jasmine fick gröt förut på dagen, och imorgon får hon smakportion potatis o palsternacka, jag är ju inte ett dugg avensjuk :P

Nej men nu vart det grinigt här så måste ta henne..

Smakportioner..

Ska börja med smakportioner till jasmine nu, men vad ska man ge då? Hade tänkt potatis, morötter o ärter och koka och mosa och frysa in, är det nån som har mer förslag på vad man kan göra för smakportionsmat? och hur man kan frysa i det?

Dagen då..
Skulle åkt till ikea och köpt min byrå idag men fanns fan inte, sen skulle jag ha en annan variant, men den fanns inte heller typ ville ha sju olika byråer men dom hade ingen av dom ja ville ha.. Så det var en snarlik den ja ville ha från början fast från Jysk.. Det får duga.. Måste ha en byrå att lägga Jasmines kläder i.. Nu ska jag bara få ihop helvetet... Så jag skriver sen o berättar så vi får vi se hur lång ja kommit.. hehe

I kungliga huvudstaden..

Japp idag har jag vart en sväng i Stockholm, först var vi bara en snabbis oss mackes mormor, var inte kul att se henne, hon var bara skinn och ben.. Men kvinnan är ju 91 år så det är väll dags snart? Hon äter inte, så hon mer eller mindre svälter ihjäl.. Det gjorde min gammelmormor mot slutet, hon vägrade äta..
Men men, in på roligare tankar, sen åkte vi till Mackes moster och käkade lax.. BLÄÄÄÄ.. jag hatar lax.. Så var mackes kusin där och hennes dotter på två år, och hon är så supergullig ungen.. hon blir två i februari och det kunde ja inte tro för hon pratade hyfsat och sa till när hon ville gå på pottan och kunde bokstäver o färger.. Min lillebror på två och ett halv kan ju fan knappt prata.. Men dom säger ju det att flickor är snabbare i utvecklingen..

Men förövrig kungliga huvudstaden har jag fått från pelle svanslös som var Max favoritfilm när han var liten, jag kan nog varenda replik ur den där jävla serien..

OBS SKREV DETTA IGÅR, MEN VART FEL PÅ INTERNET SÅ DET PUBLICERADES INTE!

Klurat lite på östgötatrafikens priser..

Efter 1:a Januari höjde dom biljettpriset till 15 kronor för ungdom, så om jag och Macke ska åka ner till stan och vara på stan i 3 timmar, kostar resan oss 60 kronor.. Alltså 30 för oss båda dit och 30 för oss båda hem.. Men då måste vi bort till Hagebycentrum och köpa biljett på pressbyrån för att sedan gå till hållplatsen och vänta på bussen, för att sen se om vi kommer på bussen.. Det kan ju vara för många barnvagnar så att vi inte kommer på..

Nej men då räknade jag med bilen då, så enligt Eniros vägbeskrivning var det från våran adress till stan 3,9 km.. Alltså ca 5 kr i bensinpengar.. Så dit och hem resa 10 kronor.. Men i stan får man betala parkering, så 20 kroner för parkering..
Då får vi stå i 4 timmar, men enligt min räkning ska vi bara vara på stan i tre timmar..

Men då måste vi packa in barnvagnen i bilen, men då kan vi sätta dit bilbarnstols delen på vagnställningen, och det skiftar man från liggdelen på två sekunder.. Men att packa in vagnen tar inga tider heller, och Jasmine sitter ju redan i bilbarnstolen så den lyfter vi ju ur och sätter på vagnen.. Så om hon somnat i bilen väcker vi henne inte heller..

Men då blir en resa till stan 30 kronor ist för 60 kronor.. OCH DOM JÄVLARNA VILL ATT MAN SKA TA BUSSEN ISTÄLLET FÖR BILEN OCH TÄNKA PÅ MILJÖN OCH BLABLA.. HADE BUSSEN VART ETT BILLIGARE ALTERNATVI SÅ JAVISST.. MEN NU ÄR DET JU INTE DET..

Ja jag vet, jag har inget liv som måste sitta och räkna ut sånt här.. Men har ju inget bättre för mig..

Ja men utanför det här pratade så har jag packat ner julsakerna idag och tagit bort allt julpynt ur granen.. tänkte att jag skulle passa på medans jag har chansen.. Jag fick faktiskt vara lite barnledig idag, min kära mor tycker jag ser så sliten och trött ut och kan behöva ha lite hjälp.. Så snällt av henne att tänka på mig :)

Sen måste ja ju bara säga Grattis till Malin (Majsan) som blir hela 22 år, satt och tänkte på henne förut och undrade när hon skulle skaffa nummer 2 ;P alltså barn nummer 2 ;P och då kom ja ju på att hon fyller ju 22 år :D

Det gick ju ganska bra :)

Ja natten gick ganska bra, jag var lite små nervös i början och ville kolla hela tiden men då sa Marcus till mig, han sa att hon dör faktiskt inte.. Men sen vaknade hon vid nio imorse gick jag o gjorde ersättning, men hon ville inte somna om fick hon ligga brevid mig då, och då somnade hon om till halv ett så det var riktigt skönt med sovmorgon idag :)

Jag är typ sjukt sugen på godmat, men jag kan inte komma på nått att göra? Nån som har några/något bra middagsförslag?

Måste göra nått idag med, Jasmine vill ut och åka vagnen..

Då var det 09 då..

Nu ligger Jasmine och sover i sin egna säng faktisk :) hon har sovit där hela dagen, eller inte hela dagen, dom gångerna hon har sovit idag :) Det känns som framsteg, men det kommer kännas tomt i sängen utan henne, det är väll det som är värst.. Men hon är ju stor nu, snart hela fyra månader gammal.. och jag måste ju få henne att sova i sin egna säng..
Speciellt nu när Marcus äter sömntabletter för att kunna somna, då kanske han inte vaknar om när hon ligger i mitten..
Egentligen är det väll jag som har haft svårt att släppa taget,

men men, det vart inte mycket raketar att se på, vågade inte gå ut på balkongen det smällde ju rätt rejält var dö nervös att Jasmine skulle vakna, men hon sov som en stock..

Jag hade inte så mycket roligt att säga i förtsa inlägget för året, jag har suttit och hållt på med dopkort.. Måste ju skicka ut dom snart.. Har även ringt min syster o kollat hur det är med henne, så hon inte blir allt för full.. Jag och Marcus har ätit lite gott här hemma, vi åt förrätt några små "korgar" typ, ska se om jag kan förklara vi tog polarknäcke, det ljusa avlånga knäckebrödet värmde i ugnen så det var vart om man kunde forma det, vi fomade det till typ korgar och hade i tonfiskröra och macke fick lax på sin, lax är bläääää.. Sen åt vi plankstek, det var riktigt gott :) Det ända vi hade att dricka var cola, ingen höjdare att skåla på..

Nej men nu ska jag fixa iordning lite och så, göra lite mat till Jasmine och väcka henne och ge det..

RSS 2.0